Eri ihotyypit

Tietämättömyyttä pidetään toisinaan siunauksena, mutta sitä se ei todellakaan ole ihonhoidossa. Ensimmäisen ihonhoito tuotteen nappaaminen hyllystä ei ole ratkaisu ongelmaasi. Eri tuotteita on tuhansia ja jotta voisit valita oikean, tulee sinun tietää oma ihotyyppisi.

Välty kuivalta iholta, ennen aikaiselta ikääntymiseltä ja monelta muulta kiusalliselta vaivalta panostamalla ihoosi. Ensiksi sinun tarvitsee tietää minkälaisen ihon omistat. Katso alta mihin ryhmään kuulut ja lue ohjeet juuri sinulle sopivaan ihonhoitoon.

Ihotyyppi: Rasvoittuva iho

Ihosi tuntuu rasvaiselta ja näyttää kiiltävältä. Erityisesti otsa on usein rasvainen. Sinulla voi olla pieniä näppylöitä tai mustapäitä.

Hoito rutiinit: Ihosi tuottaa rasvaa, koska se ei saa muuten tarpeeksi kosteutta. Vältä talirauhasen ylitoimintaa sijoittamalla vesipohjaiseen kosteusvoiteeseen tai öljyttömään voiteeseen. Hanki apteekista salisyylihappoa ja pese sillä kasvosi. Se avaa huokoset ja vähentää rasvan tuotantoasi.

Ihotyyppi: Kuiva iho

Ihosi tuntuu kiristävältä ja saattaa alkaa punertaa ärsytyksen takia. Talven kuiva ilma saattaa myös kuivattaa muuten normaalia ihoasi.

Hoito rutiinit: Hellä kuorinta kahdesti viikossa auttaa poistamaan kuollutta ihoa ja hilseileviä soluja. Tämän jälkeen sinun kannattaa ravita ihoasi puhdistajalla, jossa on välttämättömiä kosteuttavia öljyjä. Kosteusvoiteen käyttö yöllä kosteuttaa ja hemmottelee ihoasi, ja kerran viikossa käytettävä kosteusnaamio auttaa ihoasi pysymään terveenä ja kimmoisana.

Ihotyyppi: Normaali

Normaali iho

Normaali iho on joustava, pehmeä ja siinä on pienet näkyvät huokoset.

Hoito rutiinit: Jatka normaalilla puhdistuksella. Osta itsellesi kasvojen puhdistusaine ja kosteuttaja. Hanki myös kuorinta-ainetta ja käytä sitä kerran viikossa, jotta kuollutta ihoa ei kerry kasvoillesi.

Ihotyyppi: Sekaiho

Sekaiho on edellä mainittujen ihotyyppien yhdistelmä. Siinä on sekä rasvaisia, normaaleja, että kuiviakin alueita. Usein otsa ja nenä saattavat olla rasvaisia, mutta poskissa saattaa silti olla kuivaa ihoa.

Hoito rutiinit: Käytä rasvaisiin kohtiin niiden hoitoon käytettäviä rutiineja (yllä mainittu). Kuiville kohdille on luoteltu myös ohjeet yllä. Normaaleille kohdille käytä kevyttä kosteuttajaa.

Ihotyyppi: Herkkä iho

Palanut iho

Mikä tahansa edellä mainittu ihotyyppi voi muuttua väliaikaisesti herkäksi. Herkkä iho palaa helposti auringossa. Sitä saattaa kuumottaa, kutista tai kirvellä.

Hoito rutiinit: Käytä hellävaraisia ihonhoito tuotteita, joissa ei ole alkoholia. Myös hajusteettomia tuotteita kannattaa harkita, sillä ne ärsyttävät ihoa huomattavasti vähemmän. Vältä kuorintaa. Kysy ihotautilääkäriltä lisää neuvoja.