rahan merkitys länsimaissa

Massi, hynä, paperi, gigi, fyge, raha, käsbä, hinta,

Raha määrää modernissa maailmassa. Mitäpä sitä kiistelemään. Ilman rahaa elämä on vaikeampaa. Raha auttaa rakentamaan vapautta ja riippumattomuutta.

Raha on helposti mitattavaa, ja siitä ei voi kiistellä. Se on itsessään jo tärkeä resurssi, mutta ennen kaikkea sillä voi hankkia muita resursseja ja hyödykkeitä. Useimmille asioille maailmassamme voidaan määrittää rahallinen arvo, oli se sitten suora tai epäsuora.


Moraali ja raha

raha ja moraali

Modernissa materialistisessa maailmassa rahasta on enemmän hyötyä, kuin koskaan ennen. Jos sinulla on tarpeeksi varallisuutta, ei sinun tarvitse koskaan kokea köyhyyttä.

Kristinuskossa usein paheksutaan rahaa. ”Helpompi on kamelin päästä neulansilmästä, kuin rikkaan päästä taivaaseen”. Kulttuurissamme rikkaita pidetäänkin usein ahneina porvareina. Jokainen voi itse miettiä, että mistä tämä johtuu? Taustalla on todennäköisesti kateutta, tietämättömyyttä ja lapsellisuutta. Jessekin opetti sijoittamaan rahaa jo 2000-vuotta sitten. Kulttuurimme kietoutuu pitkälti tämän henkilön ympärille, mutta miksi vieroksumme rahaa?

Pahan juuret eivät sijaitse rahassa, tai halussa menestyä. Menestyminen on luomista. Ja halu menestyä on luonnollista. Jos olet luonut menestyvän yrityksen, olet rakentanut jotain tyhjästä. Viitaten taas kristinuskoon, Jumalankin kerrotaan luoneen maailma tyhjästä. Luomisen vastakohta on tuhoaminen. Ahneus, vallanhimo, köyhyys ja pelko ovat huonoja ominaisuuksia, ei menestyksen tavoittelu. Rikkautta ja menestystä demonisoivat ihmiset kertovatkin mielipiteillään usein vain omasta henkisestä köyhyydestään.


Rahalla saa: terveyttä

rahan vaikutus terveyteen

Voit vaikuttaa terveyteesi, vaikket saakaan sitä koskaan täysin hallintaasi. Nykyaikaisen lääketieteen ansiosta ihmiset elävät entistä vanhemmiksi. Pitkästä elämästä voi kuitenkin tulla taakka, jos terveys on muuten heikossa kunnossa.

Raha auttaa pitämään terveyttä yllä. Ruoka maksaa, lääkkeet maksavat ja kuntosalitkin perivät jäsenmaksua. Terveellinen ruoka on usein kalliimpaa, kuin epäterveellinen. Monipuolisen ja laadukkaan ruokavalion ylläpitäminen on vaikeampaa opiskelijan budjetilla. Suomen sosiaaliturva takaa kaikille riittävän lääkityksen. Yhdysvalloissa voi kuitenkin päästä helposti hengestään, jos varallisuus ei riitä vakavan sairauden hoitoon. Raha takaakin ihmisille turvallisuutta ja terveyttä.


Raha on seksiä

nainen mekossa

Rahaa tarvitaan myös ihmissuhteiden hoitoon. Raha auttaa rakentamaan mainetta ja valtaa. Maine rakentaa auktoriteettiä. Ja naiset usein tykkäävät auktoriteetista.

Raha ei takaa sinulle pääsyä haluamasi naisen housuihin, mutta se varmasti takaa sinulle jonkun, joka haluaa sinut rahan takia. Aina on olemassa naisia, jotka haluavat miehiä rahan vuoksi. Prostituutio onkin maailman vanhin ammatti, ja prostituoituja on ollut aina. Raha on tunnetusti helpoin tapa aukaista naisen reidet.

Kärjistyksiä, kyllä. Silti, vaikka nainen sanoisi, että rakastaa sinua, eikä välitä siitä oletko miljonääri, vai persaukinen, se ei tarkoita sitä, etteikö rahalla silti olisi merkitystä. Et ole luolamies, joka elää viidakossa. Olet ihminen, joka elää nykyaikaisessa betoniviidakossa, jossa asioita ja elämänlaatua hankitaan tyypillisesti paperin palasilla ja muovikorttia vinguttamalla. Tämän artikkelin lukemiseen tarvitset internettiä, ja sekin maksaa. Kaikki maksaa.

Identiteettisi on rakennettu rahalla. Identiteetti on käsityksesi itsestäsi. Se koostuu tiedoista, taidoista, koulutuksesta, työurasta, ja sosiaalisesta asemasta yms. Näiden ominaisuuksien hankkimiseen on kulunut paljon rahaa. Ei välttämättä omaasi, mutta joku nekin on maksanut.

Lihakset näyttävät naisten mielestä hyvältä. Ne eivät kuitenkaan ole ilmaisia. Kyyneleiden ja hien lisäksi niihin kuluu paljon rahaa, vaikka treenaisitkin kotonasi/puistossa. Jotta kehosi kasvaa, tarvitset enemmän energiaa, kuin mitä kulutat. Ja jotta kasvua tapahtuisi lihaksissa, eikä rasvakudoksessa, tarvitset paljon laadukasta ruokaa. Ja Suomessa ruoka on verrattuna moniin muihin maihin todella kallista.

Miehilläkin kuluu rahaa ulkonäön hiomiseen, ei kuitenkaan niin paljon, kuin naisilla. Parranajo ja hiusten leikkaaminenkin maksavat. Katselet netistä erilaisia miesten pukeutumis vinkkejä. Ja kehität tyyliäsi uusilla vaatteilla. Raha työskentelee jälleen taustalla.

Kaiken tämän itsesi kehittämisen jälkeen tapaat naisen, joka pitää siitä mitä olet. Häntä viehättää hiuksesi, tyylisi, persoonasi ja koko pelisi. Viet naisen kotiisi ja petaat hänet käyttämättä senttiäkään rahaa esimerkiksi juomien ostamiseen. Luuletko todella, että tämä oli ilmaista? Älä luule, koska mikään ei ole. Et ehkä käyttänyt rahaa saadaksesi hänet sänkyysi, mutta olet käyttänyt paljon rahaa itsesi kehittämiseen, joka mahdollisti kaiken.

Viisas ihminen sijoittaa itseensä. Naiset usein pitävät myös enemmän miehestä, joka sijoittaa itseensä, eikä niinkään naisiin.

Rahalla on outo vaikutus libidoon sekä miehillä, että naisilla. Massi saa naiset märäksi, mutta se saa myös miehen haluamaan seksiä. Taloudelliset vaikeudet voivat tutkitusti vähentää erityisesti miesten seksihaluja.


Vapaus

sijoittaminen ja vapaus

Eikö vapaus olekin sitä, että olet vapaa tekemään mitä haluat, kunhan se ei rajoitu muiden vapautta? Jos et voi lähteä halutessasi vuoden pituiselle lomalle, niin oletko silloin oikeasti vapaa? Olet ehkä teoriassa vapaa, mutta rahan puute sitoo elämääsi. Toisaalta voidaan ajatella, että rahan puute oli vain oma valintasi. Mikäli tavoitteesi on vain kerätä rahaa, oletko tällöin todella vapaa, vai teetkö töitä vain rahalle? Näihin kysymyksiin ei ole yksiselitteisiä vastauksia.

Jos sinulla olisi ollut aikaisemmin paljon motivaatiota, ja ahkeruutta, niin etkö olisi jo rikas? Sinä voit vaikuttaa omaan elämääsi. Mikäli haluat menestyä, on Suomessa siihen hyvät mahdollisuudet.

Jos et kuitenkaan ole rikas, et voi tehdä mitä haluat. Et voi ostaa itsellesi helikopteria, vaikka haluaisit nähdä naapurisi ilmeen, kun talosi katolle aletaan rakentaa laskeutumisalustaa kopterille. Tällöin et kaikkien määritelmien mukaan ole vapaa. Sinulla on kuitenkin vapaus päättää mihin pyrit elämässäsi, ja se on tärkeintä.


Mietteitä

Raha ei itsessään ole muuta kuin paperia. Sen avulla asioita voi kuitenkin hoitaa huomattavasti helpommin. Se myös antaa vapautta ja turvaa. Elämisen, asumisen ja elintarvikkeiden ollessa turvattuja, voi ihminen keskittyä kehittämään itseään ja saavuttaa jotain suurta. Raha lisää mahdollisuuksia tehdä valintoja.

Raha ei tuo onnea, mutta helpottaa huomattavasti elämää.