viskipulloja pöydällä

Viski mielletään usein ruuan jälkeen nautittavaksi aineeksi. Vaativat ruokailijat ovat pitäneet salassa sen, että viskiä voi yhdistellä ruuan kanssa aivan kuin viiniäkin. Viski ei välttämättä sovi joka päiväiseen ruokailuun, mutta sen yhdistäminen ateriaan on käyttämäsi ajan arvoista ja lisäksi loistava tapa saada hienostuneeseen juhlaruokailuun hieman omaa twistiä.

Harvat mieltävät viskin ruokajuomaksi, vaikka se sopiikin loistavasti tähän yhteyteen. Ihmiset jopa yllättyvät siitä, että viskiä voi juoda viinin tapaan – entistä enemmän he yllättyvät huomatessaan, kuinka hyvin se sopii ruokajuomaksi.

Viskiä käytetään myös joidenkin ruokalajien raaka-aineena – skotlantilaisessa kakussa viskillä on suuri rooli sen yksilöllisen maun takia. Viski onkin todella monipuolinen juoma.

Se sopii hyvin tarjoiltavaksi erilaisien ruokien kanssa, sekä osana ruokaa. Viski ei kuitenkaan sovi kaikkien ruokalajien yhteyteen. Viski ei sovi esimerkiksi juotavaksi keiton kanssa, mutta liharuokien kanssa se on loistava ruokajuoma.

Katso alta neljä ruokalajia, joiden kanssa viskiä kannattaa nauttia.

Ravut

rapujen syöminen

Aloita iltasi ravuista valmistetuilla alkupaloilla. Tarjoile rapujen kanssa Ballantine’s Finest -viskiä veteen sekoitettuna. Ota highball- lasi, täytä se jäillä ja kaada viskiä lasiin. Sekoita kunnes lasi alkaa jäätyä ja jäät alkavat sulaa hieman. Nyt lisää vielä vähän jäitä ja lisää hieman vettä. Sekoittele lasia ja lisää hiljalleen lisää vettä kunnes lasi on täynnä. Lisää appelsiini viipale koristeeksi ja makua tuomaan. Ballantine’s Finest tarjoaa kevyen sitruunan ja ohramaltaan maun, ja sopii siksi erityisen hyvin juotavaksi kevyen kalan tai rapujen kanssa.

Savustettu lohi

lohi viipaleet

Tuoreet sitruunat ja savustus täydentävät lohen makua – kuten viskikin. Tarjoile viski veden kanssa, jotta saat maut paremmin auki. Voit yhtä hyvin myös lisätä kunnolla jäitä, jolloin juoma viilenee, mutta myös maku tasoittuu. Viski on hyvä juoda jäiden kanssa, varsinkin jos syödään hieman kevyempiä ruokia.

Vaniljajäätelö

vaniljajäätelöä

Tämä on yksinkertainen, mutta maukas resepti. Amerikkalainen tammitynnyri tuo viskiin vaniljan makua, minkä vuoksi se toimii mainiosti vanilja jäätelön kanssa. Viskin polte ja vaniljan kylmyys luovat yhdessä voittamattoman yhdistelmän.

Juusto

sinihomejuusto

Juusto ja viski ovat loistava jälkiruoka. Stilton blue cheese -sinihomejuusto sopii loistavasti nautittavaksi viskin kanssa. Ehdottomasti kokeilun arvoisia juustoja ovat myös smoked cheddar -juustot. Siltonin kanssa kannattaa kokeilla kevyempiä viskejä, kuten Speysiden Single Malt:ia. Savun makuisten cheddar juustojen kanssa hyvä valinta on savun makuinen viski.