silmäpussit miehellä

Ikääntyminen on hidas prosessi, joka alkaa silmistä. Ryppyjen peittäminen silmien alueella ei ole iso juttu. Se on itseasiassa yksi tehokkaimmista tavoista näyttää nuoremmalta. Silmäpussit saavat sinut näyttämään huonovointiselta, narkkarilta ja vanhalta. Niiden tuloa on huomattavasti helpompi ehkäistä, kuin jälkikäteen koittaa poistaa.

Meillä kaikilla on rasvaa silmiemmä alapuolella, jotta ihomme näyttäisi pulleammalta. Ikääntymisen myötä rasvan päällä oleva iho kuitenkin menettää elastisuuttaan, joka aiheuttaa sen, että silmien alle muodostuu pussit. Onneksi on kuitenkin olemassa tapoja, joilla voit välttää silmäpussien muodostumista.


Vähennä suolan käyttöä

vähennä suolaa

Suolapitoiset ruuat sitovat vettä, ja vapauttavat sen yöllä kehoosi. Vettä kertyy myös silmiesi alle, ja neste alkaa venyttää silmänalusiasi tehden niistä ”pussit”. Sama ilmiö saa aikaan myös aamuisen kasvojen turvotuksen. Suolan vähentäminen auttaa vähentämään ylimääräistä vettä kehossasi, ja auttaa ihoasi pysymään kimmoisana.


Nuku selälläsi

selällään nukkuminen

Nukkuessasi kasvot alaspäin aiheutat kasvojesi ihoon painetta, joka voi pahentaa silmäpussejasi. Selällään nukkuminen puolestaan vähentää kasvojen painetta. Nukkuessasi selälläsi, vesi pääsee valumaan luonnollisesti kasvoistasi muuhun kehoon.


Viilennä ihoasi

ihon viilentäminen

Jos kasvosi ovat aamulla turvoksissa, voit viilentää niitä jääkaapista löytyvällä limupullolla. Pakasteita ei kannata naamaan hieroa, sillä ne voivat ärsyttää ihoa. Kun painelet kasvojasi viileällä pullolla, pakotat ylimääräiset nesteet virtaamaan pois kasvoistasi, jossa ne voivat venyttää ihoasi.


Käytä retinoideja

anti aging tuotteet

Anti-aging kasvotuotteet sisältävät retinoideja, joita saa A-vitamiinista. Ne lisäävät elimistön omaa kollageenin tuotantoa, joka auttaa ihoa pysymään kimmoisana ja hyvinvoivana. Käytä näitä tuotteita kuitenkin vain öisin, sillä UV-säteet heikentävät retinoidien tehoa. Käytä retinoidi tuotteita jatkuvasti, sillä muuten et huomaa eroa.